Φιλέτα γλώσσας στο φούρνο με πορτοκάλι

Υλικά:
2 πορτοκάλια (ακέρωτα)
600 γρ. γλώσσα ψάρι (φιλέτο κατεψ.)
30 γρ. σέλινο (1 κοτσάνι)
100 γρ. καρότα (2 τεμ.)
80 ml κρασί λευκό (3/4 ποτήρι κρασιού)
10 γρ. μαϊντανός (1 κλαδάκι)
3 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

 Βάζουμε τα φιλέτα του ψαριού σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με το κρασί, προσθέτουμε και 2 κουταλιές της σούπας νερό και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλινο κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 5 λεπτά περίπου.

Στο μεταξύ, στύβουμε τα πορτοκάλια και κρατάμε στην άκρη το χυμό. Μόλις ψηθούν τα φιλέτα, παίρνουμε τον ζωμό τους, τον ρίχνουμε σε ένα μικρό τηγάνι και τoν βάζουμε στην εστία να βράσει με το χυμό από τα πορτοκάλια. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μειωθούν στο μισό.

Περιχύνουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα και τα σερβίρουμε ζεστά, γαρνιρισμένα με λεπτές φέτες πορτοκαλιού χωρίς τη φλούδα.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.