ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
αλάτι και πιπέρι
αλεύρι, για το τηγάνισμα
200 ml έ.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
150 ml λευκό ξίδι
150 ml λευκό ξηρό κρασί
2 κ.σ. πελτέ, αραιωμένο σε λίγο νερό
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 φύλλο δάφνης
1 κιλό προσφυγάκια, καθαρισμένα και πλυμένα αλάτι και πιπέρι
αλεύρι, για το τηγάνισμα
200 ml έ.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
150 ml λευκό ξίδι
150 ml λευκό ξηρό κρασί
2 κ.σ. πελτέ, αραιωμένο σε λίγο νερό
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 φύλλο δάφνης
1 κλωναράκι δενδρολίβανο, τα φυλλαράκια
1 κλωναράκι θυμάρι, ψιλοκομμένο
½ κ.γ. ζάχαρη
1 κλωναράκι θυμάρι, ψιλοκομμένο
½ κ.γ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια και τα αλευρώνουμε για το τηγάνισμα
Σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και, αφού κάψει, τηγανίζουμε τα ψάρια και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφαιρούμε τα ψάρια από το τηγάνι και στο λάδι που έχει μείνει προσθέτουμε το ξίδι και το κρασί. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς στο μέτριο και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 1-2 λεπτά.
Χαμηλώνουμε κι άλλο την ένταση της φωτιάς και προσθέτουμε τον πελτέ, το σκόρδο, τα αρωματικά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα.