Μπιφτέκια Σχάρας


Υλικά

    500 gr. κιμά μοσχαρίσιο
    200 gr. κιμά χοιρινό
    4 φέτες ψίχα ψωμιού
    2 κρεμμύδια ξερά
    4-5 φύλλα δυόσμου
    1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
    2 κουταλιές της σούπας γεμάτες ξύδι
    1 μεγάλο αυγό
    1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
    ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
    Θυμάρι
    Ρίγανη
    Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
    Αλάτι





Οδηγίες

    Zητάμε από τον κρεοπώλη να μας περάσει τον κιμά 2 ή ακόμη και 3 φορές από την μηχανή του κιμά.
    Μουλιάζουμε το ψωμί στο νερό και το στύβουμε καλά.
    Στο multi πολτοποιούμε τα κρεμμύδια,τον μαϊντανό, τα φύλλα δυόσμου μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό.
    Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε τουλάχιστον για 20-25 λεπτά (άν θέλουμε τέλεια μπιφτέκια).
    Ο κιμάς πρέπει να είναι μαλακός και συμπαγής!
    Αφήνουμε σκεπασμένο τον κιμά με μεμβράνη στο ψυγείο.
    Πλάθουμε 6 μπιφτέκια.<
    Αλείφουμε με λάδι,πασπαλίζουμε με ρίγανη και θυμάρι.br> Ψήνουμε τα μπιφτέκια κρατώντας τα ζουμερά!
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.