
500 γρ λευκά μανιτάρια
2-5 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
½ ματσάκι μαϊντανός
2-3 φρέσκα τσίλι
3 κ.σ ξίδι βαλσάμικο
2 κ.σ ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μαλακή βούρτσα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο .
Βράζουμε τα μανιτάρια σε άφθονο αλατισμένο νερό για 3-5 λεπτά.
Τα βγάζουμε από τη κατσαρόλα τα στραγγίζουμε και ανακατεύουμε σε ένα μπολ με σκόρδο
Πλένουμε το μαϊντανό τον τινάζουμε και μαδάμε τα φυλλαράκια του από τα κλωνάρια.
Καθαρίζουμε τα τσίλι τα πλένουμε και τα κόβουμε στη μέση.
Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τους σπόρους και αφού τα ψιλοκόβουμε τα προσθέτουμε στα αλλά
υλικά.
Ανακατεύουμε καλά το ξίδι με το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε μέχρι το
Μείγμα να γίνει πικάντικο. Περιχύνουμε τα υλικά με το ντρέσινγκ και αφήνουμε να τραβήξουν
Για τουλάχιστον 6 ώρες.
Ανακατεύουμε κάθε τόσο τα μανιτάρια ή κουνάμε πέρα δώθε μέσα στο μπολ