ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τα βλήτα, αφαιρείτε τα σκληρά κοτσάνια. Ρίχνετε για 8΄ σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει. Τα αφαιρείται και στο ίδιο νερό βράζετε τα κολοκυθάκια για 7΄-8΄. Όταν βράσετε τα χόρτα και τα κολοκυθάκια τα κρυώνετε καλά για να διατηρήσουν το χρώμα τους. Βάζετε τα βλήτα και τα κολοκυθάκια σε μια σαλατιέρα και από πάνω προσθέτετε τα τνοματίνια, το κρεμμύδι, τις ελιές, τον γαύρο και το δυόσμο. Χτυπάτε όλα τα υλικά για τη σος και περιχύνετε την σαλάτα.
ΣΗΜ.: Μπορείτε να προσθέσετε σαρδέλα ή γαύρο μαρινάτο ή κάποιο καπνιστό ψάρι πέστροφα ή χέλι . Μπορείτε να συμπληρώσετε στην σαλάτα κάππαρη, αγγουράκι τουρσί, ραπανάκι, κ.ά.
- 100 γρ. γαύρο
- 1 κιλό βλήτα
- ½ κιλό μικρά κολοκυθάκια
- 1 κρεμμύδι ξερό καρέ
- 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ελιές φιλέτο
- 5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- χυμό από 1-2 λεμόνια
- 2-3 φύλ. δυόσμου
- 1 σκελ. σκόρδο
- αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τα βλήτα, αφαιρείτε τα σκληρά κοτσάνια. Ρίχνετε για 8΄ σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει. Τα αφαιρείται και στο ίδιο νερό βράζετε τα κολοκυθάκια για 7΄-8΄. Όταν βράσετε τα χόρτα και τα κολοκυθάκια τα κρυώνετε καλά για να διατηρήσουν το χρώμα τους. Βάζετε τα βλήτα και τα κολοκυθάκια σε μια σαλατιέρα και από πάνω προσθέτετε τα τνοματίνια, το κρεμμύδι, τις ελιές, τον γαύρο και το δυόσμο. Χτυπάτε όλα τα υλικά για τη σος και περιχύνετε την σαλάτα.
ΣΗΜ.: Μπορείτε να προσθέσετε σαρδέλα ή γαύρο μαρινάτο ή κάποιο καπνιστό ψάρι πέστροφα ή χέλι . Μπορείτε να συμπληρώσετε στην σαλάτα κάππαρη, αγγουράκι τουρσί, ραπανάκι, κ.ά.