Περρίσεψε γαλοπούλα, κοτόπουλο ή χοιρινό από τα τραπεζώματά μας; Ιδού μια συνταγή για να τα αξιοποιήσουμε.
Υλικά
- 1 φλιτζ. τσαγιού ψαχνό γαλοπούλας ή κοτόπουλου ή χοιρινού, σε μικρά κυβάκια (χωρίς λίπη ή πέτσες)
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζωμός κοτόπουλου (αν έχουμε αποθηκευμένο στο ψυγείο) ή χυμός καρότου (χειροποίητος ή έτοιμος, κατά προτίμηση βιολογικός)
- 1 φέτα ψωμί (χωρίς την κόρα), μουλιασμένη σε λίγο νερό και στραγγισμένη
- 1/2 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 100 γρ. ψίχα καρυδιού (αν το φτιάξουμε με χοιρινό, χρησιμοποιούμε αμύγδαλα)
- ελάχιστο κύμινο, σε σκόνη ελάχιστη πάπρικα, σε σκόνη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο