Υλικά
800 γρ σουπιές
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
3 λεμόνια χυμός
2 σκελίδες σκόρδο
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
1 σφηνάκι κρασί λευκό
2 φύλλα δάφνης
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι - πιπέρι
Καθαρίζετε και πλένετε τις σουπιές. Τις κόβετε
σε τετράγωνα κομμάτια και με ένα μαχαιράκι
τα χαράζετε για να δημιουργήσετε ένα ντεκόρ.
Τα ζεματάτε για 5 λεπτά περίπου σε βραστό νερό
τα κρυώνετε και τα τσιγαρίζετε σε λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτετε το κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο το σκόρδο
και τις σβήνετε με το κρασί και μισό χυμό
λεμονιού.
Προσθέτετε τα φύλλα δάφνης και το ανάλογο νερό καρυκεύετε
και αφήνετε να σιγοβράσουν για 45
Λεπτά. Στο τέλος προσθέστε άνηθο ψιλοκομμένο χυμό
λεμονιού διορθώνετε τη γεύση αν χρειαστεί