Σαρδέλες γεμιστές με ντομάτα και κάπαρη


Υλικά
800 γρ σαρδέλες
2 ώριμες ντομάτες
2 κουταλιές κάπαρη
2 κουταλιές μαϊντανός
1 μέτριο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι άσπρο κρασί
1 μέτρια ντομάτα για το ψήσιμο
Αλάτι και πιπέρι
 


Εκτέλεση
Αφαιρείτε το κεφάλι και το κεντρικό κόκκαλο από τις σαρδέλες τις πλένετε καλά και τις στραγγίζετε.
Σε ένα τηγανάκι με ελαιόλαδο τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο χωρίς να πάρουν χρώμα και
προσθέτετε τη κάπαρη.
Σβήνετε με το κρασί αφήνετε να εξατμιστεί και προσθέτετε τη ντομάτα κομμένη σε μικρό καρέ.
Αφήστε να βράσει για 10 λεπτά περίπου και στο τέλος προσθέστε τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
Γεμίστε τις σαρδέλες με το μίγμα τις στρώνετε σε ένα ταψί βάζετε πάνω από κάθε σαρδέλα μια λεπτή
 φέτα ντομάτα λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.