Υλικά
500 γρ μαρίδα
ψιλή ή αθερίνα
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη
χοντροκομμένη
1 μέτριο κρεμμύδι
ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά δυόσμος
ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο
λιωμένη
1 αυγό
2-3 κουταλιές
αλεύρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι -πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα ψαριά κόβοντας τα κεφάλια και τις ουρές.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι
Προσθέστε τα ψαριά κομμένα στα δυο και ανακατεύετε προσθέτοντας
Πιθανός και λίγο περισσότερο αλεύρι ώστε να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
Ζεσταίνεται το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι παίρνετε κουταλιές από το
χυλό και τηγανίστε σε καυτό λάδι γυρίζοντας τις τηγανίτες
Προσεκτικά ώστε να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές
Σερβίρονται ζέστες