Μπαστουνάκια γλώσσας στο κουρκούτι


Υλικά
3 φιλέτα γλώσσας
7 γρ ξηρή μαγιά
1 φλιτζάνι αλεύρι
½ κουταλάκι ζάχαρη
½ ποτήρι ζεστό νερό
½ ποτήρι γάλα
Ξύσμα 1 λεμονιού
Αλάτι πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
 


Εκτέλεση
 Ρίχνετε μισό φλιτζάνι αλεύρι σε ένα μπολ και πασπαλίζετε με τη μαγιά τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού
Προσθέτετε το γάλα με το νερό και ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει ένας απαλός χυλός
Σκεπάζετε και αφήνετε σε ζεστό σημείο να διπλασιαστεί σε όγκο
Κόβετε τα φιλέτα σε λωρίδες τα αλατίζετε και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο αλεύρι
Ζεσταίνετε λαδί σε βαθύ τηγάνι
Βουτάτε τις λωρίδες ψαριού στο χυλό και τις τηγανίζετε για 3-4 λεπτά στο ζεστό λάδι και από τις δυο πλευρές
Τις αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και τις  σερβίρετε ζέστες με μαγιονέζα
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.