2 μελιτζάνες
Ψιλοκομμένη μαντζουράνα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
4 τομάτες
2 κ.σ λάδι
2 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κ.σ χυμός λεμονιού
100 γρ αλεύρι
100ml μπίρα
1/4 κ.γ μπέικιν πάουντερ
Λάδι για τηγάνισμα σε φριτέζα
Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε κατά μήκος σε φέτες πάχους 5χιλ.
Τις πασπαλίζουμε με λίγη μαντζουράνα και τις στρώνουμε τη μια πάνω από την άλλη.
Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ζεματίζουμε τις τομάτες για περίπου 30 δευτερόλεπτα σε βραστό νερό.
Ξεφλουδίζουμε τις καθαρίζουμε αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε σε κυβάκια.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λάδι προσθέτουμε τις τομάτες και τον μαϊντανό και
Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά. Περιχύνουμε το μείγμα με τον χυμό λεμονιού
και ανακατεύομε.
Ανακατεύουμε το αλεύρι τη μπίρα και το μπέικιν πάουντερ μέχρι το μείγμα να αποκτήσει ενιαία
υφή. Βουτάμε κάθε φέτα μελιτζάνας στο κουρκούτι τη στραγγίζουμε και τη ρίχνουμε κατευθείαν
στο καυτό λάδι.
Γυρίζουμε τις μελιτζάνες με ξύλινη κουτάλα για μη σπάσει η κρουστά. Τις σβήνουμε να ροδίζουν τις
Βγάζουμε από τη φριτέζα και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Τις αλατίζουμε μόνο όταν έρθει η στιγμή να τις σερβίρουμε για να μη μαλακώσει η κρούστα.