Μπακαλιάρος στιφάδο

Υλικά
1 φύλλο μπακαλιάρου, 1- 1 ½ κιλό
1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο (κοκκάρια)
1 φ.τ. κόκκινο κρασί
½ φ.τ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνη
½ κ.γ κύμινο
½ κ.γ πιπέρι
3-4 κόκκους πιπέρι
2-3 γαρίφαλα
1 ξύλο κανέλας
1-2 κομμάτια πορτοκαλόφλουδα
Εκτέλεση

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον βάζουμε σε νερό να ξαρμυρίσει, για 20 ώρες. Στο
διάστημα αυτό, αλλάζουμε το νερό, 5-6 φορές. Τον τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, μαζίμ ε ½ φ.τ. νερό και το δαφνόφυλλο. Τον αφήνουμε να σιγοβράσει για 5΄. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρασί, τα κοκκάρια, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και την πορτοκαλόφλουδα. Ανοίγουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 30΄, μέχρι να μαλακώσουν τα κοκκάρια. Ξεσκεπάζουμε την
κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να « ξεκουραστεί» για 15΄, πριν το σερβίρουμε. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με βραστές πατάτες.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.