12 μέτρια λευκά μανιτάρια
2 κ.σ χυμός λεμονιού
4 σκελίδες σκόρδο
40 γρ βούτυρο
1 κ.σ κονιάκ
4 κ.σ τριμμένη φρυγανιά
4 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με βούρτσα ,αφαιρούμε τα κοτσάνια
Και τα ψιλοκόβουμε.
Ραντίζουμε τα μανιτάρια με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Βάζουμε 30 γρ βούτυρο σε τηγάνι να κάψει και σοτάρουμε το
σκόρδο.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κοτσάνια και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά ,ανακατεύοντας συνεχώς.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ και την τριμμένη φρυγανιά και τον
Ψιλοκομμένο μαϊντανό . Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα.
Βάζουμε τα κεφάλια των μανιταριών ανάποδα σε πυρίμαχο σκεύος. Τα γεμίζουμε με τη γέμιση και τα
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο .
Ψήνουμε τα μανιτάρια για περίπου 12 λεπτά στον προ θερμασμένο φούρνο να ροδίσουν