Χόρτα με σπανάκι και απάκι

ΛΙΚΑ
  • 1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
  • 500 γρ. ζοχούς χοντροκομμένους
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα σε λεπτές φέτες
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • απάκι  σε φέτες
  • 150 γρ. κονσέρβας ντοματάκια με το χυμό τους (τα ψιλοκόβετε)
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε 1 φλιτζ. νερό
  • 4 αυγά χωριάτικα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το πράσο, τα κρεμμυδάκια για 5΄-8΄. Προσθέτετε σπανάκι, άνηθο και συνεχίζετε στο σοτάρισμα για άλλα 6΄ μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το απάκι, ανακατεύετε για 3΄-4΄. Ρίχνετε τα ντοματάκια με το χυμό τους ψιλοκομμένα και τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι. Αφήνετε το φαγητό να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό σκεπασμένο για 10΄. Ανοίγετε το καπάκι και σπάτε τα αυγά όσο το δυνατόν πιο κοντά στην επιφάνεια του φαγητού. Τα ψήνετε σε χαμηλή φωτιά για 5΄. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνετε να σταθεί για 5΄-10΄. Σερβίρετε με προσοχή για να μην σπάσουν οι κρόκοι, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.