Λαγώτο


Υλικά
1 κιλό χοιρινό κρέας μπούτι
3 ώριμες ντομάτες  πολτοποιημένες
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
8 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
4 φέτες ξερό ψωμί
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
3 κουταλιές ξύδι
Αλάτι –πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρέας που το έχετε κόψει σε κύβους
Προσθέστε και τσιγαρίστε το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέστε τη ντομάτα 2 ποτήρια νερό αλατοπιπερωνετε και αφήνετε να σιγοβράσει και να μείνει με λίγη σάλτσα
Βγάζετε το κρέας από τη σάλτσα και το τοποθετείτε σε πυρίμαχο σκεύος
Ετοιμάζετε τη σκορδαλιά ανακατεύοντας καλά σε ένα μπολ το σκόρδο το ψωμί μουλιασμένο και στυμμένο  αλάτι πιπέρι  ξύδι ελαιόλαδο και στο τέλος τη καρυδόψιχα.
Ρίχνετε τη σκορδαλιά στη σάλτσα και αφήνετε να πάρει μια βράση μέχρι να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
Καλύπτετε το κρέας με το μείγμα και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.