Χταπόδι με ελιές

Υλικά
1 χταπόδι 2-3 κιλά
½ φλιτζάνι ξίδι
2 κλωνάρια σέλινο
2 μικρά καρότα
1 κιλό πατάτες βρασμένες
 κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
150 γρ ελιές καλαμών
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Μαϊντανός
10 κόκκοι πιπέρι
Τριμμένο πιπέρι αλάτι








Εκτέλεση
Πλένετε καλά το χταπόδι το τοποθετείτε σε κατσαρόλα με ξύδι και αφήνετε να βράσει για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Το στραγγίζετε το ξεπλένετε και αφαιρείτε τις μεμβράνες.
Το βάζετε σε κατσαρόλα με καθαρό νερό
Ρίχνετε μέσα σέλινο  τα καρότα το κρεμμύδι τους κόκκους πιπέρι και σιγοβράζετε το χταπόδι για 1 ώρα ακόμη.
Χτυπάτε το ελαιόλαδο μαζί με το υπόλοιπο ξύδι προσθέτετε το αλατοπίπερο και περιχύνετε το χταπόδι όσο
Είναι ακόμη ζεστό. Το αφήνετε μέσα στη σάλτσα για 24 ώρες τουλάχιστον ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Το τοποθετείτε σε πιατέλα μαζί με τις πατάτες τις ελιές και το μαϊντανό
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.