Υλικά
1 συκωταριά αρνίσια
μέτρια
1 μπόλια αρνιού
500γρ κρεμμυδάκια
φρέσκα
150 γρ μανιτάρια
2 μαρουλοκαρδιές
ψιλοκομμένες
2 φλιτζ ρύζι
3 αυγά
1 φλιτζάνι τριμμένο
τυρί ρεγκάτο
½ ματσάκι άνηθο
ψιλοκομμένο
1 ποτήρι λευκό
κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεματίζετε τη συκωταριά για 6-7 λεπτά και τη ψιλοκόβετε όσο το δυνατόν
καλύτερα αφαιρείται νεύρα
Τοποθετείτε τη μπόλια σε χλιαρό νερό για να μαλακώσει
Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα.
Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις μαρουλοκαρδιές , το ρύζι και το αλατοπίπερο
Μόλις πάρουν μερικές βράσεις
τα αποσύρετε από τη φωτιά , προσθέτετε άνηθο ,τα 2 αυγά χτυπημένα
και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε τη μισή μπόλια σε ένα σκεύος πυρέξ καλύπτονται και τα πλαϊνά
.
Ρίχνετε μέσα το μίγμα και σκεπάζετε με την υπόλοιπη μπόλια.
Αλείψτε τη μπόλια με το τρίτο αυγό πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί
Και ψηστεί στο φούρνο στους 180 για 15 -20 λεπτά μέχρι να ροδίσει
Για ατομικά
Παίρνουμε μια κουτάλα της σούπας ή ένα φλιτζάνι του τσαγιού και
βάζουμε μέσα 1 κομμάτι μπόλια
(πρέπει να περισσεύει
απ’ το χείλος για να καλύψουμε όλο τον τζιγεροσαρμά).
Γεμίζουμε την κουτάλα ή το φλιτζάνι με γέμιση και γυρίζουμε
προς τα μέσα την μπόλια που περισσεύει
κλείνοντας καλά τη γέμιση. Αναποδογυρίζουμε το σαρμά σε ταψί με
την ένωση προς τα κάτω.
Φανταστείτε έναν μεγάλο σφαιρικό ντολμά.