Υλικά
750 γρ μικρές πατάτες για βράσιμο
Θαλασσινό αλάτι
150 γρ μαγιονέζα
3 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανός
Εκτέλεση
Βουρτσίζουμε και πλένουμε τις πατάτες .Τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο
νερό. Προσθέτουμε τόσο αλάτι ώστε οι πατάτες να κολυμπούν στην επιφάνεια του νερού.
Αν βουλιάζουν στον πάτο προσθέτουμε και άλλο αλάτι.
Βράζουμε τις πατάτες για 10-15 λεπτά
Για να ετοιμάσουμε το αγιόλι καθαρίζουμε το σκόρδο το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε στη
Μαγιονέζα. Πλένουμε τον μαϊντανό τον τινάζουμε να στεγνώσει και τον ψιλοκόβουμε.
Τον προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε
Σουρώνουμε τις πατάτες τις αδειάζουμε ξανά στην κατσαρόλα και τις πασπαλίζουμε με
Θαλασσινό αλάτι. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε το αλάτι να κρυσταλλώσει
Πάνω στις πατάτες σε χαμηλή φωτιά , κουνώντας συνεχώς πέρα δώθε τη κατσαρόλα.
Όταν το αλάτι κρυσταλλώσει σκεπάζουμε τη κατσαρόλια και την αφήνουμε σκεπασμένη για 5 λεπτά.
Συνοδεύουμε τις πατάτες με αγιόλι
750 γρ μικρές πατάτες για βράσιμο
Θαλασσινό αλάτι
150 γρ μαγιονέζα
3 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανός
Εκτέλεση
Βουρτσίζουμε και πλένουμε τις πατάτες .Τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο
νερό. Προσθέτουμε τόσο αλάτι ώστε οι πατάτες να κολυμπούν στην επιφάνεια του νερού.
Αν βουλιάζουν στον πάτο προσθέτουμε και άλλο αλάτι.
Βράζουμε τις πατάτες για 10-15 λεπτά
Για να ετοιμάσουμε το αγιόλι καθαρίζουμε το σκόρδο το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε στη
Μαγιονέζα. Πλένουμε τον μαϊντανό τον τινάζουμε να στεγνώσει και τον ψιλοκόβουμε.
Τον προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε
Σουρώνουμε τις πατάτες τις αδειάζουμε ξανά στην κατσαρόλα και τις πασπαλίζουμε με
Θαλασσινό αλάτι. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε το αλάτι να κρυσταλλώσει
Πάνω στις πατάτες σε χαμηλή φωτιά , κουνώντας συνεχώς πέρα δώθε τη κατσαρόλα.
Όταν το αλάτι κρυσταλλώσει σκεπάζουμε τη κατσαρόλια και την αφήνουμε σκεπασμένη για 5 λεπτά.
Συνοδεύουμε τις πατάτες με αγιόλι