Γούνες Παριανές


Υλικά
30 μέτριες μαρίδες
500 γρ αλάτι ψιλό
1 φλιτζάνι ξίδι
6 κουταλιές λαδί
1 λεμόνι
1 κουταλάκι ρίγανή 



Εκτέλεση
Πλένετε τις μαρίδες τους αφαιρείτε τα λέπια τα εντόσθια και τις ανοίγετε στη μέση.
Τις βάζετε στο ξύδι και αμέσως μετά στο αλάτι.
Τις περνάτε σε κλωστή με τη βοήθεια βελόνας.
Τις τυλίγετε σε ένα τούλι και τις αφήνετε να λιαστούν για 3-6 ώρες περίπου
Όταν αφυδατωθούν αρκετά χωρίς να ξεραθούν τις ψήνετε σε δυνατή σχάρα ή στο γκριλ
Γυρίζοντας τις μόνο μια φορά από κάθε πλευρά.
Σερβίρονται με λαδολέμονο και ρίγανή  
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.