ΣΟΥΠΙΕΣ ΓΙΑΧΝΙ
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. σουπιές κομμένες
- 1 κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομ.
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 500 γρ. πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 3 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- 1-2 ντομάτες καρέ
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- ½ φλ. κρασί λευκό
- ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
- 2 φύλλα δάφνης
- 500 ml νερό
- αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρετε σε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο για 2΄-3΄. Προσθέτετε τις σουπιές και τις σοτάρετε για 3΄-4΄. Σβήνετε με κρασί και αφήνετε να εξατμισθεί το αλκοόλ. Προσθέστε τα μπαχαρικά και ρίξτε το νερό στο οποίο έχετε διαλύσει τον πελτέ. Αφήστε να πάρει βράση και χαμηλώστε την θερμοκρασία. Μαγειρέψτε για 20΄. Ρίξτε τις πατάτες, αλατοπιπερώστε και συνεχίστε για 15΄-20΄ μέχρι να χυλώσει το φαγητό. Πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε.