Υλικα για 4 άτομα
1 μεγάλη μελιτζάνα
2 κ.σ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.σ ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό
Χυμός από ½ λεμόνι
½ κ.γ καγιέν
Αλάτι
1 τουφίτσα μαϊντανό ή κόλιανδρο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Καλοκαιρινός μεζές σερβίρετε με φρέσκο χωριάτικο ψωμί
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C0 .
Βάλτε τη μελιτζάνα σε ταψάκι και ψήστε την για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να καψαλιστεί η φλούδα της
Αφήστε την μελιτζάνα να γίνει χλιαρή κόψτε στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρέστε τη σάρκα της και βάλτε την σε ένα μπολ. Πετάξτε τη φλούδα.
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι πατήστε τη σάρκα της μελιτζάνας για να γίνει πουρές.
Προσθέστε ανακατεύοντας το λάδι το σκόρδο το μαϊντανό και το χυμό του λεμονιού όπως και το πιπέρι και όσο αλάτι χρειάζεται. Αφήστε τη να κρυώσει.
1 μεγάλη μελιτζάνα
2 κ.σ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.σ ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό
Χυμός από ½ λεμόνι
½ κ.γ καγιέν
Αλάτι
1 τουφίτσα μαϊντανό ή κόλιανδρο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Καλοκαιρινός μεζές σερβίρετε με φρέσκο χωριάτικο ψωμί
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C0 .
Βάλτε τη μελιτζάνα σε ταψάκι και ψήστε την για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να καψαλιστεί η φλούδα της
Αφήστε την μελιτζάνα να γίνει χλιαρή κόψτε στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρέστε τη σάρκα της και βάλτε την σε ένα μπολ. Πετάξτε τη φλούδα.
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι πατήστε τη σάρκα της μελιτζάνας για να γίνει πουρές.
Προσθέστε ανακατεύοντας το λάδι το σκόρδο το μαϊντανό και το χυμό του λεμονιού όπως και το πιπέρι και όσο αλάτι χρειάζεται. Αφήστε τη να κρυώσει.