Ελιές μαρινάτες

Υλικα για 4 άτομα
225 γρ ελιές
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ σπόρους κόλιανδρου
2 μικρές κόκκινες πιπερίτσες
2-3  χοντρές φέτες λεμόνι
1 κλωναράκι δεντρολίβανο ή θυμάρι
5 κ.σ ξύδι από λευκό κρασί

Εκτέλεση
Όσο πιο πολύ μαρινάρονται οι ελιές τόσο πιο αρωματικές γίνονται. Αφήστε τις να μαριναριστούν τουλάχιστον για 10 ημέρες και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Αραδιάστε τις ελιές και τα σκόρδα στο πάγκο τις κουζίνας και πατικώστε ελαφρώς με ένα πλάστη.
Κοπανίστε ελαφρά το κόλιανδρο.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά τις ελιές ,τα σκόρδα ,το κόλιανδρο και τις πιπερίτσες τα λεμόνια τα μυρωδικά και το ξύδι.
Μεταφέρετε τα σε ένα αποστειρωμένο βάζο.
 Προσθέστε νερό όσο χρειάζεται για να καλυφτούν όλα τα υλικά.
Σφραγίστε το βάζο και βάλτε το στο ψυγείο.
Μην τις σερβίρετε απ ευθείας από το βάζο βγάλτε τις από πριν .
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.