Μια εξαιρετικη,πεντανοστιμη καπνιστη σπιτικη σαλτσα για να συνοδεψει τελεια τα ψητα κρεατα.
Ιδανικη ακομα και για το μαριναρισμα τους.
Υλικά
Ελαιολαδο - 4 κ.σουπας
Κρεμμυδι ξερο - 1 τεμ.ψιλοκομμενο
Σκορδο - 3 σκ.ψιλοκομμενες
Ζαχαρη μαυρη - 3 κ.σουπας
Worcestershire sauce - 3 κ.σουπας
Βαλσαμικο ξυδι κρεμα - 3 κ.σουπας
Κετσαπ - 300 γρ.
Παπρικα καπνιστη - 1 κ.σουπας
Αλατι
Πιπερι
Νερο 100 ml
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικο βαθυ τηγανι ζεσταινουμε το ελαιολαδο και προσθετουμε κρεμμυδι
με σκορδο.
Τα σωταρουμε μεχρι να γυαλισουν.
Στην συνεχεια προσθετουμε την μαυρη ζαχαρη.
Τα σωταρουμε ολα μαζι μεχρι να δουμε οτι αρχιζουν να καραμελωνουν.
Κατοπιν προσθετουμε το βαλσαμικο ξυδι,την worcestershire sauce
Στην συνεχεια προσθετουμε την κετσαπ,αλατι,πιπερι,παπρικα.
Τελος προσθετουμε το νερο και αφηνουμε να βρασει ελαχιστα και να δέσει ελάχιστα.
Αδειαζουμε την σαλτσα μας στο μουλτι και την χτυπαμε να γινει λεια.
Την τοποθετουμε σε αποστειρωμενο βαζακι η΄μπουκαλακι και αφου κρυωσει την βαζουμε στο ψυγειο.
Ιδανικη ακομα και για το μαριναρισμα τους.
Υλικά
Ελαιολαδο - 4 κ.σουπας
Κρεμμυδι ξερο - 1 τεμ.ψιλοκομμενο
Σκορδο - 3 σκ.ψιλοκομμενες
Ζαχαρη μαυρη - 3 κ.σουπας
Worcestershire sauce - 3 κ.σουπας
Βαλσαμικο ξυδι κρεμα - 3 κ.σουπας
Κετσαπ - 300 γρ.
Παπρικα καπνιστη - 1 κ.σουπας
Αλατι
Πιπερι
Νερο 100 ml
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικο βαθυ τηγανι ζεσταινουμε το ελαιολαδο και προσθετουμε κρεμμυδι
με σκορδο.
Τα σωταρουμε μεχρι να γυαλισουν.
Στην συνεχεια προσθετουμε την μαυρη ζαχαρη.
Τα σωταρουμε ολα μαζι μεχρι να δουμε οτι αρχιζουν να καραμελωνουν.
Κατοπιν προσθετουμε το βαλσαμικο ξυδι,την worcestershire sauce
Στην συνεχεια προσθετουμε την κετσαπ,αλατι,πιπερι,παπρικα.
Τελος προσθετουμε το νερο και αφηνουμε να βρασει ελαχιστα και να δέσει ελάχιστα.
Αδειαζουμε την σαλτσα μας στο μουλτι και την χτυπαμε να γινει λεια.
Την τοποθετουμε σε αποστειρωμενο βαζακι η΄μπουκαλακι και αφου κρυωσει την βαζουμε στο ψυγειο.