Υλικά
1 κιλό μοσχάρι (ελιά), σε μικρές μερίδες • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ φ.τ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο • 1 πιπεριά κέρατο, ολόκληρη • 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
1 κ.γ. κόλιαντρο, σε σκόνη • 3 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε μεγάλα καρέ
1 π.κρ. λευκό ξηρό κρασί • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, διαλυμένος σε 1 φ.τ. ζεστό νερό
1 κ.γ. θυμάρι, ξερό, τριμμένο • 1 φ.τ. ελιές πράσινες, χωρίς τα κουκούτσια • 200 γρ. φέτα, σε κυβάκια
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σκουπίζουμε καλά το κρέας με χαρτί κουζίνας. Το αλευρώνουμε και τινάζουμε το περιττό αλεύρι. Σε
ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας με την πιπεριά, την
πάπρικα και τον κόλιαντρο μέχρι το μοσχαράκι να ροδίσει ελαφρώς, από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και το φέρνουμε 2-3 βόλτες με ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με το κρασί και
χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον πελτέ και το θυμάρι. Σκεπάζουμε με καπάκι και σιγομαγειρεύουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει καλά, για περίπου 1 ώρα και 10 ΄. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ελιές και μαγειρεύουμε για άλλα 10 ΄. Κατόπιν προσθέτουμε τη φέτα, το μαϊντανό καιτο φρέσκο πιπέρι. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό για 10 ΄ σκεπασμένο πάνω στο μάτι τη ςκουζίνας, ώστε να λιώσει ελαφρώς η φέτα.
1 κιλό μοσχάρι (ελιά), σε μικρές μερίδες • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ φ.τ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο • 1 πιπεριά κέρατο, ολόκληρη • 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
1 κ.γ. κόλιαντρο, σε σκόνη • 3 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε μεγάλα καρέ
1 π.κρ. λευκό ξηρό κρασί • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, διαλυμένος σε 1 φ.τ. ζεστό νερό
1 κ.γ. θυμάρι, ξερό, τριμμένο • 1 φ.τ. ελιές πράσινες, χωρίς τα κουκούτσια • 200 γρ. φέτα, σε κυβάκια
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σκουπίζουμε καλά το κρέας με χαρτί κουζίνας. Το αλευρώνουμε και τινάζουμε το περιττό αλεύρι. Σε
ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας με την πιπεριά, την
πάπρικα και τον κόλιαντρο μέχρι το μοσχαράκι να ροδίσει ελαφρώς, από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και το φέρνουμε 2-3 βόλτες με ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με το κρασί και
χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον πελτέ και το θυμάρι. Σκεπάζουμε με καπάκι και σιγομαγειρεύουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει καλά, για περίπου 1 ώρα και 10 ΄. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ελιές και μαγειρεύουμε για άλλα 10 ΄. Κατόπιν προσθέτουμε τη φέτα, το μαϊντανό καιτο φρέσκο πιπέρι. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό για 10 ΄ σκεπασμένο πάνω στο μάτι τη ςκουζίνας, ώστε να λιώσει ελαφρώς η φέτα.