
Γ Ι Α Τ Η Ζ Υ Μ Η
- 34c0 yρ. αλεύρι
- 1 70 yρ. μαρyαρίνη
σε κυβάκια
- 1 αβyό (τον κρόκο του)
- αλάτι
Γ Ι Α Τ Η Γ Ε Μ Ι Σ Η
- 1 70 yρ. μπέικον
ψιλοκομμένο
- 6 αβyά
- 4c-5 κουτ. σούπας κρέμα
yάλακτος
- !1! φλιτζάνι φέτα τριμμένη
- !1! φλιτζάνι μανιτάρια
σε φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά
καυτερή σε κομματάκια
- 1 πρέζα θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
φρεσκοτρψμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε σε μίξερ το αλεύρι,αλάτι και τn μαργαρίνn για 30 δευτερόλεπτα.
Εχοντας σε λειτουργία το μίξερ, προσθέτουμε σιγά σιγά 2 κουταλιές παγωμένο
νερό. Αν n ζύμn είναι σε τρίμματα, ρίχνουμε 1 κρόκο αβγού. Ζυμώνουμε μέχρι
να ενοποι nθεί n ζύμn. Κατόπιν,τnν κάνουμε μnάλα,τυλίγουμε με διαφανn
μεβράνn και βάζουμεγια μισn ώρα στο ψυγείο.
Σοτάρουμε το μπέικονσε ελάχιστο ελα ιόλαδο μέχρι να γίνει τραγανό, το αφαιρούμε και ρίχνουμε
τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν. Αλείφουμε τnν ταρτιέρα με λίγn μαργαρίνn και απλώνουμε μέσα τn ζύμn π ιέζοντας να ανέβεικαι στα τοιχώματα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο
στους 220°C. Σπάμε τα 6 αβγά πάνω στn ζύμn και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλι κά
και τnν κρέμα γάλακτος.
Ψnνουμε τnν τάρτα στn μεσαίασχάρα του φούρνου στους 180°C για 20 λεπτά.