Υλικά
1 κιλό μεγάλα μπαρμπούνια
1 φ.τ. αλεύρι
1 ½ φ.τ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φ.τ. ξίδι από κόκκινο κρασί
2 κλαδάκια δεντρολίβανο
6 λεμονόφυλλα
αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και αλατίζουμε τα ψάρια. Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει πολύ καλά.
Αλευρώνουμε τα ψάρια, τα τινάζουμε για να φύγει το περίσσιο αλεύρι και τα τηγανίζουμε, μέχρι
να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Βάζουμε τα ψάρια σε μια βαθιά λεκάνη, βάζοντας ενδιάμεσα
λεμονόφυλλα. Στο ελαιόλαδο που τηγανίσαμε τα ψάρια, ρίχνουμε δενδρολίβανο και το ξίδι και
αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει, βράζοντάς την για 5΄ σε σιγανή φωτιά.
Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα ψάρια και τα σερβίρουμε χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν
αφαιρούμε τα κομμάτια δενδρολίβανου ή τα λεμονόφυλλα, αλλά τα αφήνουμε μέσα στη λεκάνη για
να διατηρηθεί το άρωμά τους.
1 κιλό μεγάλα μπαρμπούνια
1 φ.τ. αλεύρι
1 ½ φ.τ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φ.τ. ξίδι από κόκκινο κρασί
2 κλαδάκια δεντρολίβανο
6 λεμονόφυλλα
αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και αλατίζουμε τα ψάρια. Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει πολύ καλά.
Αλευρώνουμε τα ψάρια, τα τινάζουμε για να φύγει το περίσσιο αλεύρι και τα τηγανίζουμε, μέχρι
να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Βάζουμε τα ψάρια σε μια βαθιά λεκάνη, βάζοντας ενδιάμεσα
λεμονόφυλλα. Στο ελαιόλαδο που τηγανίσαμε τα ψάρια, ρίχνουμε δενδρολίβανο και το ξίδι και
αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει, βράζοντάς την για 5΄ σε σιγανή φωτιά.
Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα ψάρια και τα σερβίρουμε χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν
αφαιρούμε τα κομμάτια δενδρολίβανου ή τα λεμονόφυλλα, αλλά τα αφήνουμε μέσα στη λεκάνη για
να διατηρηθεί το άρωμά τους.