Μελιτζάνες με καρύδια

Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες, αφράτες
½ κ.σ. κόκκινο πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 φ.τ. καρύδια
αλεύρι
1 ½ φ.τ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ φ.τ. ξίδι ή χυμό λεμονιού
λίγο αλάτι


Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις ρίχνουμε σε βραστό νερό με λίγο αλάτι για να μαλακώσουν. Τις
βάζουμε στο σουρωτήρι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά. Με ένα κ.γ. τις πιέζουμε ελαφρά
για να φύγουν όλα τα υγρά. Τις αλευρώνουμε με προσοχή και τις βάζουμε σε ταψί με τέτοιο τρόπο, ώστε
η μία να καλύπτει το μισό της άλλης. Τις πασπαλίζουμε με το κόκκινο πιπέρι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο
και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο, μέχρι να ξεροψηθούν. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε τα καρύδια
στο μπλέντερ και τα ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο σκόρδο, τα καρύδια, το ξίδι ή το
λεμόνι και τόσο νερό, ώστε να γίνει πηχτός χυλός. Περιχύνουμε με το χυλό τις ξεροψημένες μελιτζάνες.
Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 15 έως 20 ΄ ακόμη, μέχρι να ροδίσει η κρούστα.
Σερβίρουμε το φαγητό κρύο.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.