Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα • 600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, σε μπουκιές
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
1 κ.σ. θυμάρι ξερό
20 πράσινες ελιές, κομμένες στη μέση, χωρίς το κουκούτσι
100 γρ. πικάντικη γραβιέρα ,τριμμένη
100 γρ. πηχτόγαλο Χανίων ΠΟΠ
2 αβγά χτυπημένα
αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 αβγό χτυπημένο με 1 κ.σ. νερό, για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Αφήνουμε τη σφολιάτα να ξεπαγώσει, με βάση τις οδηγίες στη συσκευασία. Σε 1 κατσαρόλα
ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο για 2-3΄, ώσπου να ροδίσει από όλες τις
πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα φέρνουμε 1 βόλτα για να γυαλίσουν.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το θυμάρι, 1 ποτήρι ζεστό νερό και
σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη
γέμιση να κρυώσει καλά. Απλώνουμε τη γέμιση στη μέση των 2 φύλλων κατά μήκος και τυλίγουμε
σε ρολό, φροντίζοντας να κλείσουμε προς τα μέσα τις 2 άκρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους
180ο C. Τοποθετούμε τα ρολά με το κλείσιμο προς τα κάτω, σε λαμαρίνα, στρωμένη με λαδόκολλα.
Αλείφουμε με το αβγό και ψήνουμε για περίπου 40΄.
1 πακέτο σφολιάτα • 600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, σε μπουκιές
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
1 κ.σ. θυμάρι ξερό
20 πράσινες ελιές, κομμένες στη μέση, χωρίς το κουκούτσι
100 γρ. πικάντικη γραβιέρα ,τριμμένη
100 γρ. πηχτόγαλο Χανίων ΠΟΠ
2 αβγά χτυπημένα
αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 αβγό χτυπημένο με 1 κ.σ. νερό, για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Αφήνουμε τη σφολιάτα να ξεπαγώσει, με βάση τις οδηγίες στη συσκευασία. Σε 1 κατσαρόλα
ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο για 2-3΄, ώσπου να ροδίσει από όλες τις
πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα φέρνουμε 1 βόλτα για να γυαλίσουν.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το θυμάρι, 1 ποτήρι ζεστό νερό και
σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη
γέμιση να κρυώσει καλά. Απλώνουμε τη γέμιση στη μέση των 2 φύλλων κατά μήκος και τυλίγουμε
σε ρολό, φροντίζοντας να κλείσουμε προς τα μέσα τις 2 άκρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους
180ο C. Τοποθετούμε τα ρολά με το κλείσιμο προς τα κάτω, σε λαμαρίνα, στρωμένη με λαδόκολλα.
Αλείφουμε με το αβγό και ψήνουμε για περίπου 40΄.