Υλικά
1 ½ κιλό σουπιές, καθαρισμένες
8-10 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
5-6 σκελίδες σκόρδο
500 γρ. ώριμες ντομάτες, πολτοποιημένες
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
5-6 φύλλα δάφνης
μαύρο πιπέρι, σε κόκκους
κανέλα σε ξύλο
γαρίφαλο – καρφάκια
300 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε το κόκαλο και τα εντόσθια μαζί με τα μελάνια από τις σουπιές, τις πλένουμε και τις
βράζουμε για 45 ΄ περίπου. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και
τα σκόρδα και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε 2 κ.σ. από το ζωμό που βράσαμε τις σουπιές,
καθώς και όλα τα μυρωδικά και το κρασί. Αφού τα βράσουμε αρκετά, περίπου 30΄, ρίχνουμε τις
σουπιές και τον πελτέ ντομάτας αραιωμένο. Μετά από 10΄, προσθέτουμε το αλάτι. Χαμηλώνουμε τη
φωτιά και σιγοβράζουμε τις σουπιές, μέχρι να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους.
227
1 ½ κιλό σουπιές, καθαρισμένες
8-10 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
5-6 σκελίδες σκόρδο
500 γρ. ώριμες ντομάτες, πολτοποιημένες
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
5-6 φύλλα δάφνης
μαύρο πιπέρι, σε κόκκους
κανέλα σε ξύλο
γαρίφαλο – καρφάκια
300 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε το κόκαλο και τα εντόσθια μαζί με τα μελάνια από τις σουπιές, τις πλένουμε και τις
βράζουμε για 45 ΄ περίπου. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και
τα σκόρδα και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε 2 κ.σ. από το ζωμό που βράσαμε τις σουπιές,
καθώς και όλα τα μυρωδικά και το κρασί. Αφού τα βράσουμε αρκετά, περίπου 30΄, ρίχνουμε τις
σουπιές και τον πελτέ ντομάτας αραιωμένο. Μετά από 10΄, προσθέτουμε το αλάτι. Χαμηλώνουμε τη
φωτιά και σιγοβράζουμε τις σουπιές, μέχρι να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους.
227