Latest Post

Υλικά
1 χταπόδι 2-3 κιλά
½ φλιτζάνι ξίδι
2 κλωνάρια σέλινο
2 μικρά καρότα
1 κιλό πατάτες βρασμένες
 κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
150 γρ ελιές καλαμών
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Μαϊντανός
10 κόκκοι πιπέρι
Τριμμένο πιπέρι αλάτι






Υλικά
800 γρ σαρδέλες
2 ώριμες ντομάτες
2 κουταλιές κάπαρη
2 κουταλιές μαϊντανός
1 μέτριο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι άσπρο κρασί
1 μέτρια ντομάτα για το ψήσιμο
Αλάτι και πιπέρι

  • 1½ κιλό κρέας χοιρινό σπάλα
  • 250 γρ. κρασί κόκκινο ξηρό
  • 125 γρ. ελαιόλαδο
  • ανάλογο νερό
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο    
  • 1 πρέζα κανέλλα
  • 2 πρέζες γαρίφαλο
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα πιπερόριζα
  • 1 πρέζα κάρδαμο
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κόβουμε το κρέας σε μικρές μπουκιές. Το βάζουμε μέσα σε λεκάνη και ρίχνουμε το κρασί, το πιπέρι, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και το μαρινάρουμε για 24 ώρες.
  2. Αφού περάσουν 24 ώρες, το στραγγίζουμε και φυλάμε το ζουμί της μαρινάδας.
  3. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε σιγά-σιγά το κρέας, μέχρι να ροδίσει. Σβύνουμε με το ζωμό της μαρινάδας και το σκεπάζουμε με λίγο νερό.
  4. Σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί και να δέσει η σάλτσα του.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.