Latest Post

Υλικά
½ κιλό κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα
½ κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
1 κρεμμύδι, ξερό, τριμμένο
½ φ.τ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φ.τ. κόκκινο κρασί
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
4 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
3 γαρίφαλα
λίγο μπαχάρι (3 κόκκους)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
 
Σοτάρουμε τα καθαρισμένα κρεμμυδάκια μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι στη κατσαρόλα, αφού έχουμε ρίξει το ελαιόλαδο. Μετά από 3΄ ρίχνουμε το κρασί. Στη συνέχεια διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας σε 2φ.τ. νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να ελαττωθεί ο ζωμός κατά το μισό. Τέλος,προσθέτουμε και τα κάστανα και αφήνουμε να βράσουν για 5΄ ακόμα. Το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Υλικά
1 φύλλο μπακαλιάρου, 1- 1 ½ κιλό
1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο (κοκκάρια)
1 φ.τ. κόκκινο κρασί
½ φ.τ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνη
½ κ.γ κύμινο
½ κ.γ πιπέρι
3-4 κόκκους πιπέρι
2-3 γαρίφαλα
1 ξύλο κανέλας
1-2 κομμάτια πορτοκαλόφλουδα
Εκτέλεση

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον βάζουμε σε νερό να ξαρμυρίσει, για 20 ώρες. Στο
διάστημα αυτό, αλλάζουμε το νερό, 5-6 φορές. Τον τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, μαζίμ ε ½ φ.τ. νερό και το δαφνόφυλλο. Τον αφήνουμε να σιγοβράσει για 5΄. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρασί, τα κοκκάρια, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και την πορτοκαλόφλουδα. Ανοίγουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 30΄, μέχρι να μαλακώσουν τα κοκκάρια. Ξεσκεπάζουμε την
κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να « ξεκουραστεί» για 15΄, πριν το σερβίρουμε. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με βραστές πατάτες.

Υλικά
1 φύλλο μπακαλιάρος, αλμυρός, περίπου 1 με 1,5 κιλό
4 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
7 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
300 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ ξίδι
5-6 δαφνόφυλλα
χυμός 1 λεμονιού
1 ματσάκι μαϊντανός
3 κ.σ πελτέ ντομάτας
μαύρο πιπέρι τριμμένο
λίγη κανέλα τριμμένη
λίγο κύμινο τριμμένο
λίγο κόκκινο πιπέρι γλυκό
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τον μπακαλιάρο για να φύγουν τα αλάτια του και τον κόβουμε σε
κομμάτια. Βάζουμε τα κομμάτια σε λεκάνη με άφθονο νερό για να ξαρμυρίσει και αλλάζουμε κάθε 5
ώρες το νερό στη λεκάνη. Πρέπει να παραμείνει στο νερό περίπου 20 ώρες. Έπειτα τοποθετούμε τα
κομμάτια του μπακαλιάρου σε φαρδιά κατσαρόλα, προσθέτουμε κρύο νερό τόσο όσο να τον σκεπάσει
και τον βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Ενώ βράζει δυνατά το φαγητό, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα
σκόρδα, το ελαιόλαδο και τα δαφνόφυλλα. Βάζουμε τον πελτέ ντομάτας αραιωμένο με 1 ποτήρι νερό
σε 1 μπολ και προσθέτουμε το μαύρο πιπέρι, το κύμινο, την κανέλα, το κόκκινο πιπέρι και το ξίδι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, ωσότου τα υλικά μας γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα. Αφού περάσουν 45΄,
χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και με ένα κουτάλι της σούπας απλώνουμε όλο το μείγμα από
το μπολ στην κατσαρόλα. Κουνάμε κατόπιν την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για
15΄ ακόμα. Τότε προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού σε όλη την επιφάνεια της κατσαρόλας, την
ξανακουνάμε και την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Τέλος, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και
αφήνουμε σκεπασμένη την κατσαρόλα για 20΄ περίπου. Σερβίρεται ζεστό.

Υλικά
2 κιλά γλυκοκολοκύθα
1 φ.τ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 φύλλα δάφνης
λίγα κρεμμυδάκια, φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά, κόκκινη καυτερή
1 φ.τ. ξινόχοντρο
2 φ.τ. κάστανα
1 φ.τ. πράσινες ελιές
αλάτι
Εκτέλεση

Κόβουμε την κολοκύθα σε μέτρια κομμάτια. Σε  μικρότερα κομμάτια κόβουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριάκ  αι τα κάστανα. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε και όταντο φαγητό πάρει βράση, το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ψηθεί με τα υγρά που βγάζει η κολοκύθα, χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό.

Υλικά
1 κοτόπουλο, περίπου 2 κιλά
2 κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά
1 κιλό κάστανα
1 ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 φ.τ. κόκκινο κρασί
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο, το στραγγίζουμε, το κόβουμε σε μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε, το
τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο, για 10΄ και το «σβήνουμε» με το κρασί. Κόβουμε τα κρεμμύδια και
την πιπεριά σε φέτες και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. T’ αφήνουμε να τσιγαριστούν όλα μαζί για
2-3΄, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο και βράζουμε το φαγητό μας σε μέτρια φωτιά για 30΄.
Κατόπιν, προσθέτουμε τα κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει
για άλλα 10΄ ακόμα.

Υλικά
½ κιλό φασόλια γίγαντες
3 ξερά κρεμμύδια
200 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
πελτέ ντομάτας
κόκκινο, γλυκό πιπέρι
μαύρο πιπέρι
κύμινο
αλάτι
δυόσμος
ρίγανη και κόκκινο καυτερό πιπέρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τα φασόλια μας, για περίπου 45΄. Όταν μισοβράσουν, τα
κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια  και  τα σοτάρουμε λίγο, ώσπου να ροδίσουν ελαφρώς. Αραιώνουμε τον πελτέ ντομάτας σε νερό και τον ρίχνουμε στα σοταρισμένα κρεμμύδια, προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, ρίχνουμε το αλάτι, τα μπαχαρικά και ταμυρωδικά, για να πάρουν μια βράση όλα μαζί και στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά. Βάζουμε τα φασόλια σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει καθώς και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Τα φασόλια πρέπει να είναι σκεπασμένα με αρκετή σάλτσα, γιατί τα έχουμε αφήσει μισοβρασμένα και θα χρειασθούν και άλλο βράσιμο στον φούρνο. Ψήνουμε στους 180ο -200ο για 1 ώρα περίπου, μέχρι
τα φασόλια να γίνουν στεγνά και ροδοκοκκινισμένα.

Υλικά
1 ½ κιλό χοιρινό, κομμένο σε μπουκιές
1 ½ κιλό σέλινο, κομμένο στα 4
1 ½ κιλό πράσα
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 φ.τ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση

Μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε ελαφρά το κρέας.
Διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας σε ένα φ.τ. νερό και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε,
ρίχνουμε άλλο 1 φ.τ. νερό και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Βράζουμε το σέλινο για 15΄, για να ξεπικρίσει και
το σουρώνουμε. Καθαρίζουμε τα πράσα, τα πλένουμε, τα κόβουμε κατά μήκος στα 4 και μετά πάλι στα 4.
Σε μια κατσαρόλα (χωρίς νερό και ελαιόλαδο) βάζουμε το μισό σέλινο, αλατίζουμε, βάζουμε όλα τα πράσα,
αλατίζουμε ξανά και μετά το υπόλοιπο σέλινο. Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για ½
ώρα. Ρίχνουμε τα πράσα και το σέλινο, μαζί με το νερό τους, στην κατσαρόλα με το κρέας. Προσθέτουμε
τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για άλλη ½ ώρα ή ώσπου
να γίνουν τα χόρτα πολύ μαλακά.

Υλικά
 12 μέτρια λευκά μανιτάρια
2 κ.σ χυμός λεμονιού
4 σκελίδες σκόρδο
40 γρ βούτυρο
1 κ.σ κονιάκ
4 κ.σ τριμμένη φρυγανιά
4 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με βούρτσα ,αφαιρούμε τα κοτσάνια
Και τα ψιλοκόβουμε.
Ραντίζουμε τα μανιτάρια με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Βάζουμε 30 γρ βούτυρο σε τηγάνι να κάψει και σοτάρουμε το
σκόρδο.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κοτσάνια και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά ,ανακατεύοντας συνεχώς.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ και την τριμμένη φρυγανιά και τον
Ψιλοκομμένο μαϊντανό . Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα.
Βάζουμε τα κεφάλια των μανιταριών ανάποδα σε πυρίμαχο σκεύος. Τα γεμίζουμε με τη γέμιση και τα
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο .
Ψήνουμε τα μανιτάρια για περίπου 12 λεπτά στον προ θερμασμένο φούρνο να ροδίσουν

Υλικά
6 πιπεριές φλωρίνης
4 κ.σ ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
6 σκελίδες σκόρδο
100 γρ γεμιστές ελιές
100 γρ κάπαρη
100 γρ σταφίδα
1 αποξηραμένο τσίλι
3 κ.σ τοματοπολτός
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
 
 Τσιγαρίζουμε τις πιπεριές σε λάδι κόβουμε το καπάκι τους αφαιρούμε τους σπόρους΄.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο .
Τα ανακατεύουμε με τις ελιές την ψιλοκομμένη κάππαρη και τις σταφίδες.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από το αποξηραμένο τσίλι και το προσθέτουμε στο μείγμα
Αφού το περάσουμε από το τρίφτη.
Αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν μαζί με τον τοματοπολτό και το αλατοπίπερο μέχρι
να πιούν όλα τα υγρά τους. Γεμίζουμε τις πιπεριές με τη γέμιση και τις αφήνουμε να τραβήξουν

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.