Μπακαλιαροκεφτέδες

Υλικά:
1 φιλέτο μπακαλιάρο 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη ½ ματσ. Μαϊντανό ½ ματσ. Άνηθο 3 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 κρεμμύδι ξερό 1 σφην. Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου 2 αβγά Αλάτι, πιπέρι
Για το πανάρισμα

2 φλ. νιφάδες καλαμποκιού 3 αβγά 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Για τη sauce μαγιονέζας 2 αβγά 1 κ.σ. μουστάρδα 500 γρ. ελαιόλαδο Ξύσμα από 2 λεμόνια 2 κ.σ. μαϊντανό

2 σκελ. Σκόρδο Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τον μπακαλιάρο ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε επίσης τη φρυγανιά, το μαϊντανό, τον άνηθο, το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια όλα ψιλοκομμένα, μαζί με το ούζο και τα δύο αβγά, μπόλικο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά για να γίνει ένα μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα μέχρι να σφίξει και να πλάθεται εύκολα. Για το πανάρισμα σπάμε τις νιφάδες καλαμποκιού και τις βάζουμε σε βαθύ πιάτο. Ετοιμάζουμε άλλο ένα βαθύ πιάτο με τα αβγά χτυπημένα και άλλο ένα με την τριμμένη φρυγανιά. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε από το αβγό, τη φρυγανιά, ξανά στο αβγό και τέλος με τις τριμμένες νιφάδες καλαμποκιού. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα. Για τη μαγιονέζα χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά και τη μουστάρδα και σιγά - σιγά προσθέτουμε το ελαιόλαδο χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα μέχρι να δέσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μπακαλιάρου σε πιάτο μαζί με 1-2 κουταλιές από τη σάλτσα μαγιονέζας και μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.