Τι χρειαζόμαστε:
Κόψτε τις μελιτζάνες κάθετα έτσι όπως είναι απλωμένες στην πιατέλα σε μικρά κομματάκια - τα πολύ μαλακά θα γίνουν πολτός. Απλώστε πάνω τις πιπεριές την φέτα θρυμματισμένη το σκόρδο και τέλος το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε ελαφρά.
- 5 Μελιτζάνες μακρόστενες
- 1 κόκκινη πιπεριά1 καυτερή πιπέριτσα
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
-
- ¼ ματσάκι μαϊντανό
- 100 γρμ φέτα
- Λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1. Τυλίξτε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε αλουμινόχαρτο και ψήστε τις στα καρβουνά. Βάλτε τα μέσα στη θράκα – το αλουμινόχαρτο θα εμποδίσει την στάχτη να εισχωρήσει μέσα. είναι έτοιμα όταν πατώντας τα με ένα πιρουνάκι είναι μαλακά - Προσοχή μη τα παραψήσετε .
2. Βγάλτε τα λαχανικά από το αλουμινόχαρτο και καθαρίστε τα ολόκληρα. Απλώστε τις μελιτζάνες σε μία μεγάλη πιατέλα σαν βεντάλιες .Κόψτε την κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες και πολτοποιήστε την καυτερή.
Κόψτε τις μελιτζάνες κάθετα έτσι όπως είναι απλωμένες στην πιατέλα σε μικρά κομματάκια - τα πολύ μαλακά θα γίνουν πολτός. Απλώστε πάνω τις πιπεριές την φέτα θρυμματισμένη το σκόρδο και τέλος το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε ελαφρά.