μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά Υλικά 500 γραμμ. ρεβίθια (μουλιασμένα από την προηγούμενη ημέρα σε νερό με λίγη σόδα)2 φλ. τσαγιού ταχίνι3 κ.σ. σκόρδο2 λεμόνια (χυμός)1 κ.σ. πάπρικα καυτερή1 κ.σ. πιπέρι καγέν καυτερό1/4 φλ. τσαγιού σπορέλαιοαλάτι3 κ.σ. χλιαρό νερό1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένο
1. Αφού μουλιάσουμε για μία νύχτα τα ρεβίθια, την επομένη τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε έως ότου μαλακώσουν καλά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. 2. Βάζουμε τα ρεβίθια στο μίξερ, στον κάδο με τους κόφτες, και τα αλέθουμε καλά. Προσθέτουμε διαδοχικά το ταχίνι, την πάπρικα, το καγέν, το σκόρδο και το σπορέλαιο. Τα πολτοποιούμε, αλατίζουμε και ρίχνουμε το λεμόνι. Τέλος προσθέτουμε το νερό για να αραιώσει λίγο το μείγμα. 3. Βάζουμε το μείγμα σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό, λίγο καγέν επιπλέον και λίγο λάδι. Η ρεβιθοσαλάτα τρώγεται ιδανικά με φρυγανισμένο ψωμί ή ψημένες αραβικές πίτες.
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά Υλικά 500 γραμμ. ρεβίθια (μουλιασμένα από την προηγούμενη ημέρα σε νερό με λίγη σόδα)2 φλ. τσαγιού ταχίνι3 κ.σ. σκόρδο2 λεμόνια (χυμός)1 κ.σ. πάπρικα καυτερή1 κ.σ. πιπέρι καγέν καυτερό1/4 φλ. τσαγιού σπορέλαιοαλάτι3 κ.σ. χλιαρό νερό1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένο
1. Αφού μουλιάσουμε για μία νύχτα τα ρεβίθια, την επομένη τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε έως ότου μαλακώσουν καλά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. 2. Βάζουμε τα ρεβίθια στο μίξερ, στον κάδο με τους κόφτες, και τα αλέθουμε καλά. Προσθέτουμε διαδοχικά το ταχίνι, την πάπρικα, το καγέν, το σκόρδο και το σπορέλαιο. Τα πολτοποιούμε, αλατίζουμε και ρίχνουμε το λεμόνι. Τέλος προσθέτουμε το νερό για να αραιώσει λίγο το μείγμα. 3. Βάζουμε το μείγμα σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό, λίγο καγέν επιπλέον και λίγο λάδι. Η ρεβιθοσαλάτα τρώγεται ιδανικά με φρυγανισμένο ψωμί ή ψημένες αραβικές πίτες.