Γαλέος κοκκινιστός με καρότα και σαφράν

Υλικά (για 4 μερίδες):

800 gr. φιλέτα γαλέου σε μεγάλα κομμάτια 
2 καρότα σε λεπτές ροδέλες
1 χούφτα σέλινο ψιλοκομμένο
3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο 

1 μικρό κομμάτι τζίντζερ ψιλοκομμένο
 1/2 φλ. κρασί λευκό
300 gr. ντομάτα τριμμένη
1/2 κ.γ. κουρκουμάς
1/2 κ.γ.
 πάπρικα 
5-6 ίνες σαφράν 
Πιπέρι άσπρο 
Αλάτι 
Ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμύδια σε διαγώνιες ροδέλες

Εκτέλεση:

1. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω ελαφρά το ψάρι για 2'-3' από κάθε πλευρά (ανάλογα
με το πάχος των κομματιών). Τα βάζω στην άκρη.
2. Προσθέτω στην ίδια κατσαρόλα τα καρότα και σοτάρω για 2'. Προσθέτω το σκόρδο και το τζίντζερ, ανακατεύω 1' να βγάλουν τα αρώματά τους και σβήνω με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί προσθέτω τη ντομάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα φρέσκα κρεμμύδια, μαζί με κατάλληλο νερό (αν χρειάζεται) και βράζω για 10'. Έπειτα προσθέτω το ψάρι και βράζω για ακόμα 15' ή μέχρι να μαλακώσει καλά.
3. Προσθέτω τα φρέσκα κρεμμύδια, ανακατεύω καλά και σερβίρω με ένα σπυρωτό πιλάφι

 
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.