Για τις πατάτες: Πλένετε καλά τις πατάτες με τις φλούδες τους και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό, που να τις σκεπάζει, για 30-40 λ περίπου μέχρι να μαλακώσουν καλά, χωρίς όμως να λιώσουν. Τις κατεβάζετε από τη φωτιά τις στραγγίζετε και μόλις μισοκρυώσουν τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε μέτρια κομμάτια.
Τοποθετείτε τις κομμένες πατάτες σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα ξερά και χλωρά κρεμμύδια, τις φέτες κοτόπουλου σε κομμάτια, τον άνηθο ή μαϊντανό, το ξύδι ή λεμόνι, το λάδι και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά, αλλά προσεκτικά για να μη διαλυθούν οι πατάτες, μέχρι να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
Για τη σάλτσα: Σε μπολ βάζετε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα και ανακατεύετε ζωηρά με ένα πηρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 3 υλικά.
Ρίχνετε τη σάλτσα στο μπολ με το μείγμα με τις πατάτες, ανακατεύετε καλά και βάζετε για 1/2 ώρα τη πατατοσαλάτα στο ψυγείο να ενσωματωθούν όλες οι γεύσεις. Σερβίρετε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, το πράσινο μέρος και προαιρετικά με λίγη κάπαρη.