Τηγανιτές μελιτζάνες

Υλικά συνταγής

  • 2  μελιτζάνες, σε φέτες
  • 350 ml μπύρα
  • 200-230 γρ. αλεύρι 
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τις μελιτζάνες, αφαιρείτε τα κοτσάνια και τις κόβετε σε φέτες το δυνατόν ίδιου μεγέθους.Τοποθετήστε τις μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι και αλατίστε τες με αρκετό αλάτι. Αφήστε τες τουλάχιστον 30′ να “ιδρώσουν” για να ξεπικρίσουν καλά. Τις ξεπλένετε με άφθονο νερό, πιέστε απαλά με τα χέρια για να στραγγίξουν καλά και σκουπίστε με απορροφητικό χαρτί.
  2. Εν τω μεταξύ, ρίχνετε την μπύρα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το αλεύρι (κοσκινισμένο)  και ανακατεύετε να γίνει ένας χυλός που να είναι υγρός αλλά ελαφρά κρεμώδης για να “στέκεται” πάνω στη μελιτζάνα. Για να το πετύχετε αυτό μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε ή να προσθέσετε λίγο αλεύρι. Αλατοπιπερώστε, σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε το χυλό στο ψυγείο για 20′ . 
  3. Βυθίστε τις φέτες μελιτζάνας, μια κάθε φορά σε κουρκούτι και τηγανίζετε σε άφθονο ζεστό λάδι και από τις δύο πλευρές για περίπου 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάλτε τες με τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τες σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει καλά το λάδι. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες μελιτζάνες και απολαύστε τες.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.