Μουλιάζουμε από βραδίς τους γίγαντες. Την επομένη τους βράζουμε για 10 λεπτά τους στραγγίζουμε και τους ξεπλένουμε. Τους ξαναβράζουμε σε μπόλικο νερό μέχρι να βράσουν καλά.
Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε, το χοντροκόβουμε, το “ζεματάμε” σε ελάχιστο νερό και το στραγγίζουμε.
Σε ζεστό λάδι σοτάρουμε το λευκό μέρος από τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές κομμένες σε φέτες. Μόλις μαλακώσουν κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σε ταψί στρώνουμε το μισό σπανάκι και τα μισά λαχανικά από τη τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε λάδι και ανακατεύουμε καλά. Από πάνω στρώνουμε τους γίγαντες.
Βάζουμε το υπόλοιπο σπανάκι μέσα στο τηγάνι με το υπόλοιπο μείγμα λαχανικών ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μείγμα πάνω από τους γίγαντες. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και άλλο λίγο ελαιόλαδο και περιχύνουμε με το ντοματοχυμό και το πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1/2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Γενικά θέλουμε το φαγητό μας να μείνει με τη σάλτσα του.