Σαρδέλες με μουστάρδα

Τι χρειαζόμαστε:


1/2 κιλό φρέσκες σαρδέλες
Για την μαρινάδα:
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο
 2 κ.σ. μουστάρδα (καυτερή)
2 κ.γ. πολτός σκόρδου (βρασμένο πολτοποιημένο σκόρδο σε ελαιόλαδο) ή 2 σκελίδες πολύ ψιλοκομμένες
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα ανθό αλατιού ή τριμμένο αλάτι χοντρό λίγο μπούκοβο
 θυμάρι δεντρολίβανο

Εκτέλεση

) Καθαρίζουμε πολύ καλά τις σαρδελίτσες μας απο τα εντόσθια και τις ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά. Αν θέλουμε βγάζουμε το κεφάλι....εγώ το αφήνω γιατί έχει περισσότερη νοστιμιά και επειδή ξεροψήνονται είναι πολύ νόστιμα.
2) Τις στραγγίζουμε πολύ καλά και τις βάζουμε σε ένα μπόλ!
3) Προσθέτουμε σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά της μαρινάδας μας και τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
4) Σκεπάζουμε με την μαρινάδα τις σαρδελίτσες μας και τις σκεπάζουμε με μεμβράνη!
5) Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαριναριστούν με τα υπέροχα μυρωδικά μας!
6) Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε κάτω αντίσταση και αέρα στους 180.
7) Μεταφέρουμε τις σαρδελίτσες μας στην λαδόκολα
8) και τις ψήνουμε για 30 λεπτά όπου θα γίνουν τραγανές εξωτερικά και πολύ μαλακές και ζουμερές εσωτερικά.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.