Τα υλικά μας (4-6 μερίδες)
- 500 γρ μανιτάρια
- 2 ντομάτες μέτριες τριμμένες
20 κρεμμυδάκια κοκκάρια καθαρισμένα - 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες ολόκληρες
- 1 κούπα κρασί κόκκινο
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο - 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1/2 ξυλάκι κανέλα 2 δαφνόφυλλα
- 2-3 μπαχάρια
ΑλάτιΠιπέρι

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια μας είτε μία βρεγμένη πετσέτα ή χαρτί κουζίνας ή τα ξεφλουδίζουμε, είναι πολύ εύκολο, τραβάμε την φλούδα τους από τους κέντρο προςτα έξω. Μην τα πλύνετε με νερό θα το ρουφήξουν και θα το βγάλουν στο φαγητό σας.
2. Σε μία κατσαρόλα που καίει ρίχνουμε το λάδι και προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, τα μπαχαρικά,φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα σκόρδα και τα κρεμμύδια.
3. -6 λεπτά και προσθέτουμε τα μανιτάρια, συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με μία κούπα κρασί. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, την ζάχαρη και μισή κούπα νερό (τα μανιτάρια θα βγάλουν και αυτά νερό)
3.Αφήνουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια σιγοβράζουμε