Γαύρος παστός με πιπεριές

Υλικά:


 

  • 2 κιλά γαύρο
  • 1 κόκκινη πιπεριά 
  • 1 πράσινη πιπεριά 1 κίτρινη πιπεριά
  •  3 ή 4 σκελίδες σκόρδο 
  • 1 μπουκάλι ηλιέλαιο
  •  2 μπουκάλια ξύδι λευκό 
  • αλάτι ψιλό

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το γαύρο και τον πλένουμε καλά και τα κεφάλια του τα πετάμε.
Σε ένα μπωλ τον τοποθετούμε με τη σειρά και ρίχνουμε από πάνω αλάτι σε κάθε στρώση ξύδι.
Τον αφήνουμε για δύο μέρες στο ψυγείο.  Μετά από δύο μέρες τον βγάζουμε και βγάζουμε με προσοχή να μην μας χαλάσει το κεντρικό κόκκαλο από τη μέση. Τον χωρίζουμε στα δύο ώστε να γίνει φιλέτο.
 Έπειτα βάζουμε μια στρώση γαύρο σε ένα μπωλ και ρίχνουμε από πάνω ηλιέλαιο, λίγες πιπεριές αφού της έχουμε από πριν ψιλοκόψει, και λίγο σκόρδο ψιλοκομένο. Συνεχίζουμε έτσι αυτή την διαδικασία μέχρι να βάλουμε όλο τον γαύρο.  Αφού τον ετοιμάσουμε τον βάζουμε στο ψυγείο.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.