Κολοκυθάκια τουρσι

Τι χρειαζόμαστε:


  • 1 κιλό κολοκυθάκια, κατά προτίμηση μικρά και τρυφερά 
  •  μισό λίτρο άσπρο ξύδι 
  • ένα λίτρο νερό
  •  σκόρδο 2-3 σκελίδες κομμένες λεπτές κατά μήκος
  •  δεντρολίβανο
  •  2-3 κλαδάκια λάδι (όσο πάρει το βάζο μας)

  • αλάτι (προαιρετικό)


 











Πώς το κάνουμε:

1.        Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια μας κατά μήκος (πάχος περίπου 1 εκ, μήκος 4-5 εκ.)

2.        Βάζουμε το νερό με το ξύδι να βράσουν και μόλις χοχλάξουν ρίχνουμε μέσα τα κολοκυθάκια. Τα αφήνουμε να βράσουν για 15΄.

3.        Τα βγάζουμε προσεκτικά (με τρυπητή κουτάλα), τα αλατίζουμε ελαφρά (ή και καθόλου) και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι για 12 ώρες (ναι, τόσο λέει η συνταγή!)*

4.        Τα βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο προσθέτοντας εναλλάξ σκόρδο και δεντρολίβανο (βάλτε και ένα κοτσάνι για ομορφιά, αλλά γενικώς βάζουμε μόνο τα φυλλαράκια) και στο τέλος συμπληρώνουμε με λάδι.

5.        Φυλάμε στο ψυγείο (αν και υποτίθεται ότι δεν είναι απαραίτητο), όπου αντέχει τρεις-τέσσερις μήνες.


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.