Πατάτες στο φούρνο, γεμιστές με τυρί & μπέϊκον

Υλικά συνταγής

  • 4 μέτριες πατάτες
  • 8 φέτες μπέϊκον σε μικρά κομματάκια
  • 8 κ.σ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia ή Μασκαρπόνε

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε καλά τις πατάτες μαζί με τη φλούδα τους. Τις βράζετε σε κοχλαστό, αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς για να μπορέσετε να τις πιάσετε.
  2. Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τα κομματάκια μπέϊκον [χωρίς να βάλετε λιπαρή ουσία] μέχρι γίνουν τραγανά. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να “τραβήξει” το επιπλέον λίπος του.
  3. Σε μπολ χτυπάτε δυνατά με πηρούνι το τυρί κρέμα να αφρατέψει. Προσθέτετε και το μπέϊκον και ανακατεύετε.
  4. Κόβετε τις πατάτες, ζεστές ακόμα, στη μέση οριζόντια. “Σκάβετε” λίγο τη ψίχα πατάτας στο κέντρο και τις γεμίζετε ισομερώς με το μείγμα τυριού-μπέϊκον και τις τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
  5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λ περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. [Προαιρετικά για γυαλιστερή επιφάνεια ρίξτε λίγο ελαιόλαδο πάνω από το τυρί πριν ψήσετε τις πατάτες].
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.