Πιπεριές με σκορδάτη σάλτσα

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
  • 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
  • αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τις πιπεριές στη μέση και αφαιρείτε το κοτσάνι και τους σπόρους. Τις βάζετε σε αντικολλητικό ταψάκι, τις περιχύνετε με λίγο λάδι και τις ψήνετε στους 220 °C μέχρι η φλούδα τους να βγάλει φουσκάλες. 
  2. Κατόπιν βάζετε τις πιπεριές για 7 λ σε πλαστική διάφανη σακούλα να «ιδρώσουν» και τις ξεφλουδίζετε. Τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και τις τοποθετείτε σε σαλατιέρα. Σκορπίζετε από πάνω τα μισά φετάκια σκόρδου.
  3. Ρίχνετε στο μπλέντερ το υπόλοιπο σκόρδο, το ξίδι, τα μυρωδικά [βασιλικός, θυμάρι και μαϊντανός] το αλατοπίπερο και έπειτα προσθέτετε σιγά σιγά το λάδι, ενώ λειτουργείτε τη συσκευή. Περιχύνετε τις πιπεριές, γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.