Γαρίδες με πικαντικό dressing

Υλικά συνταγής

  • 800- 1000 γρ. μεγάλες γαρίδες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
  • Αλεύρι για το αλεύρωμα
  • 2 αβγά χτυπημένα για επάλειψη
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • Λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • Dressing για τις γαρίδες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τις γαρίδες, τις καθαρίζετε από τα κεφάλια και τα κελύφη τους, αφήνετε την ουρίτσα και βγάζετε με μια οδοντογλυφίδα το εντεράκι τους.
  2. Σε ένα πιάτο βαθύ, ρίχνετε αλεύρι και αλευρώνετε καλά, μία μία τις γαρίδες.
  3. Σε δεύτερο βαθύ πιάτο έχετετε χτυπήσει καλά τα δύο αβγά και μετά από το αλεύρι βάζετε τις γαρίδες μία μία στο αβγό ώστε να καλυφθεί παντού καλά.
  4. Τέλος σε τρίτο πιάτο έχουμε βάλει φρυγανιά τριμμένη και τη πάπρικα, ανακατεύουμε  και μετά το άλειμμα με το αβγό βάζουμε τις γαρίδες μία μία στη φρυγανιά με τη πάπρικα ώστε να καλυφθεί η γαρίδα γύρω γύρω πολύ καλά.
  5. Σε μια φρυτέζα έχουμε κάψει σε μέτρια θερμοκρασία λάδι [ηλιέλαιο] βάζουμε τις γαρίδες και τηγανίζουμε για 4-5′ περίπου μέχρι να ροδίσουν. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε το τηγάνισμα με τις υπόλοιπες γαρίδες.
  6. Φτιάχνετε το υπέροχο dressing για τις γαρίδες και απολαύστε το ορεκτικό σας.
 DRESSING

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ μαγιονέζα
  • 100 γρ κέτσαπ
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή ουίσκι
  • Λίγο ταμπάσκο [ ή κόκκινο πιπέρι καγιέν]
  • Λίγο ξύδι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη, ομοιογενή λεία κρέμα. Μπορείτε να αυξομειώσετε τις ποσότητες του ποτού, του ταμπάσκο ή καγιέν πιπέρι και του ξυδιού ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.