Κολοκυθάκια γεμιστά με σκόρδο, κοκκινιστά στο φούρνο

Υλικά συνταγής

  • 5-6 μικρά κολοκυθάκια
  • ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φετούλες
  • 2 μεγάλες φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες ή ντοματάκια κονκασέ
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζετε και κόβετε σε λεπτές φετούλες τις σκελίδες σκόρδου. Πλένετε τα κολοκυθάκια και κόβετε λίγο τις άκρες τους.
  2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνετε στα κολοκυθάκια, μια αρκετά βαθιά σχισμή κατά μήκος, χωρίς να φτάσει μέχρι κάτω και κοπούν στη μέση, αλλά τόσο όσο να χωρέσουν μέσα οι σκελίδες σκόρδου. Γεμίζετε το άνοιγμα με τις φέτες σκόρδου.
  3. Λαδώνετε, με 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο, ένα ταψάκι που να χωράει τα κολοκυθάκια, ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή τα ντοματάκια κονκασέ, στρώνετε από πάνω τα κολοκυθάκια, τα αλατοπιπερώνετε και τα περιχύνετε με 1/3 -1/2  φλ. τσαγιού ελαιόλαδο.
  4. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό, ρίχνετε λίγο ζεστό νερό και ψήνετε τα κολοκυθάκια στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λ μέχρι να μαλακώσουν καλά. Σερβίρετε τα ψητά κολοκυθάκια ζεστά και συνοδεύστε τα με τυρί φέτα και φρέσκο ζεστό νερό.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.