Σουπιές της γιαγιάς Μερόπης

Υλικά:
1,5 κιλό σουπιές φρέσκες 
400 γρ. ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
φλούδα από μισό πορτοκάλι (να μην είναι κερωμένο)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό μισού πορτοκαλιού
12 ελιές κατά προτίμηση τσακιστές
½ ποτήρι λευκό κρασί
Διαδικασία:
Πρώτα απ’ όλα, ζητάμε από τον ψαρά να μας καθαρίσει τις σουπιές, γιατί χρειάζεται πολλή υπομονή για να το κάνουμε μόνοι μας. Όταν τις πλύνουμε, φροντίζουμε να μείνει ελάχιστο μελάνι, γιατί έτσι γίνονται νοστιμότερες. Τις κόβουμε σε κομμάτια και τις σοτάρουμε με το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Κατά τη βράση, προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού και φυσικά όσο νερό χρειάζεται. Όταν μαλακώσουν και δούμε ότι είναι έτοιμες, βάζουμε και τις ελιές και βγάζουμε τη φλούδα του πορτοκαλιού. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.